Girona Itinerant | Call Jueu de Girona: els secrets de la Tolrana
360
ruta-template-default,single,single-ruta,postid-360,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1495293458,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Call Jueu de Girona: els secrets de la Tolrana

info@gironaitinerant.cat
638 05 40 88
Girona és una de les ciutats de Catalunya on la presència jueva hi és documentada des de més antic. Durant sis-cents anys van formar part de la societat de la ciutat. Per això, quan estudiem la seva història ho fem juntament amb la història de la nostra ciutat. Reviurem la seva cultura a través de llegendes i visitant edificis com el museu dels jueus, antiga Sinagoga on a més, fa pocs anys, s'hi ha trobat uns banys rituals, un dels més importants de la península ibèrica juntament amb els de Besalú.

Nivell educatiu

Cicle inicial d'educació primària, Cicle mitjà d'educació primària, Cicle superior d'educació primària

Durada

Un dia

Preu alumne

8 euros per alumne

Objectius

Recorregut pel barri vell de Girona on ens endinsarem en un encreuat de carrers medievals que ens transportaran als costums i tradicions de la comunitat jueva. Durem a terme un primer contacte amb la seva història, cultura i el seu llegat artístic palès en la ciutat a través de les seves llegendes més representatives com el fantasma de la jueva, per tal de despertar la imaginació i curiositat dels alumnes.

Descripció de l'activitat

Matí: recorregut pel barri vell de Girona aprofundint en la temàtica entorn la cultura jueva i la importància del Call jueu de Girona així com la seva història, costums i tradicions. Farem una visita a la Catedral de Sta. Maria per tal de poder comparar la cultura jueva i la cristiana.
Dinar: Jardí dels Alemanys (torre Gironella), plaça Independència o Devesa
Tarda: Museu dels Jueus, Joc Memory de religions i d'oficis
PERSONALITZAREM CADA VISITA AL NIVELL DEL CENTRE

Materials utilitzats

Dossiers didàctics i pedagògics adaptats als diferents nivells.
Plastificats per joc de símbols. Làmines il·lustratives.

Mecanismes d'avaluació

Els professors avaluaran directament l'activitat amb una enquesta: Objectius aconseguits, treball de la sortida, nivell apropiat, actitud dels alumnes.

Transport

L'entitat ofereix desinteressadament la coordinació del transport.

Lloc on es duu a terme

Ciutat de Girona
No hi ha cap comentari

Escriu un comentari