Girona Itinerant | Roses: la màgia dels dòlmens
215
ruta-template-default,single,single-ruta,postid-215,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1495293458,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Roses: la màgia dels dòlmens

info@gironaitinerant.cat
638 05 40 88
Establirem un primer contacte amb l'època de la Prehistòria i les seves diferents etapes per entendre a grans trets les diferències entre el Paleolític i el Neolític. Coneixerem les formes de vida dels nostres avantpassats a partir la cultura megalítica i les seves pràctiques funeràries: els dòlmens i menhirs.

Nivell educatiu

Cicle inicial d'educació primària, Cicle mitjà d'educació primària, Cicle superior d'educació primària, 1r cicle d'educació secundària, 2n cicle d'educació secundària, Cicles formatius, Batxillerat

Durada

1 dia

Preu alumne

8 euros per alumne

Objectius

Una ruta pels Grecs de Roses on realitzarem de manera amena i divertida un recorregut per la cultura megalítica i entendrem algunes de les característiques de la forma vida i rituals funeraris de les poblacions prehistòriques. Com eren?, com poblaven l'entorn?, com i amb què s'alimentaven?, com i amb què construïen les seves eines?, etc. Tot això a través del coneixement de la cultura megalítica que ens aporten els dòlmens i menhirs de Roses que han sobreviscut fins als nostres dies.

Descripció de l'activitat

Matí: Visita megalítica on veurem diferents dòlmens i menhirs a la zona dels Grecs de Roses com el dolmen de la Creu d'en coberta i el menhir de la casa cremada. Com també construccions de pedra seca.
Construirem amb els materials de l'entorn un dolmen i un menhir, i endinsarem als alumnes amb alguns dels rituals prehistòrics per tal d'aproximar-los en les formes de vida d'aquella època.
Dinar: Roses.
Tarda: Taller pintura rupestre
PERSONALITZAREM CADA VISITA AL NIVELL DEL CENTRE

Materials utilitzats

Dossiers didàctics i pedagògics adaptats als diferents nivells.
Làmines il·lustratives
Dodssiers taller rupestre
Pigments
Gots de plàstic
Canyes i/o teles per utilitzar com a pinzell

Mecanismes d'avaluació

Els professors avaluaran directament l'activitat amb una enquesta: Objectius aconseguits, treball de la sortida, nivell
apropiat, actitud dels alumnes.

Transport

L'entitat ofereix desinteressadament la coordinació del transport.

Lloc on es duu a terme

No hi ha cap comentari

Escriu un comentari